Månatlig träning – guru style!

Som jag berättade tidigare (i inlägget om kursen med Keith Mathews i juli) ska Delfi och jag få ingå i den grupp om 24 ekipage (egentligen två grupper à 12 ekipage) som det närmaste året ska få träna med och coachas av Keith Mathews. Gurun himself kommer alltså hit till Sverige en gång per månad, kollar av var vi står och ger oss träningsprogram att följa fram till nästa tillfälle. Och hur ska han veta om vi gör vår hemläxa? Well, jag förmodar att han tar för givet att det ligger i allas intresse att göra den, för att uppnå bästa möjliga resultat…

Den 14 augusti började vi! De tolv första ekipagen träffades på kennel Capandus marker utanför Stenungsund. Vi drillades i jaktlydnad/stadga, markeringar, linjetag (långa och bökiga) och dirigeringar ut och till sidan, varvat med korta uppläggs-genomgångar inne i skuggan och utan hundar.

Kort sagt en späckad dag som gav massor med ny inspiration, vilket inte är dumt, eftersom vi också fick massor med hemläxa 😉 Eller ja, massor och massor är kanske att ta i, men vi kommer i alla fall att få ligga i framöver. Gott så!

Föga förvånande fick Delfi – eftersom hon är högtempererad, vilket Keith konstaterade redan på första kursen, och han gillade ju det hos henne – utökad hemläxa vad gäller passivitet och stadga – eller ”calmness”. Inte hennes starka sida, som vi vet, men skam den som ger sig – nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s