I dessa tider

Vad jag börjar bli trött på den frasen, som tenderar att förekomma minst en gång i varenda muntlig eller skriven text i dessa tider… Liksom alla de varianter av den: i dessa dagar, i dessa svåra tideri denna ovissa situation… Jajaja! Men kan man inte bara få låtsas en enda liten stund att allt bara är som vanligt? Djur har inte behandlats så illa att deras oerhörda stress bildat ett virus som är överförbart till människor. Ingen influensaepidemi har skapats eller spridits genom människors behov att vara någon annanstans – så långt bort som möjligt – än där de lever och bor. Borta bra, men hemma bäst – och så tar de med sig smittan hem. Ingen pandemi, ingen riskgrupp, ingen som dör på grund av sitt yrke, ingen som dör ensam på grund av smittrisk, ingen hysteri, ingen ekonomisk kris, ingen depression. Men då vore det inte dessa tider, utan andra tider.

Igår kom besked från SKK att SKK-anslutna klubbar måste ställa in alla evenemang som samlar fler än tio personer. Därmed har i det närmaste alla prov och tävlingar fått ställas in under de kommande två månaderna, med start igår. Idag hade jag tänkt åka och se på en brukstävling i appel-spår, men klubbens styrelse agerade föredömligt snabbt på SKK:s beslut och ställde in, så att de tävlande fick besked så snabbt som möjligt. Det var väl på sätt och vis väntat att det skulle bli allt hårdare restriktioner, och det är bara att gilla läget. Eller… man kan väl ogilla det också för den delen. Det tänker jag göra. Gilla läget – men ogilla det.

Våren är i alla fall lika underbar som varje år… och hundarna struntar i Corona. Det räcker att kasta en liten kotte för att de ska glömma tid och rum så att jag äntligen får ta en bild där de tittar åt ett och samma håll på höjden vid Kroksjön…

20200327_170404

Och jag har bakat matbröd. Har gått med i en fiffig FB-grupp där någon delade ett recept som jag snabbt insåg skulle bli min väg in i att börja baka matbröd. (Så ja, det är jag som köpt upp all jäst i butikerna! I alla fall ett litet paket…).

20200328_081616

Det behöver inte ens stå och jäsa! Man bara rör ihop degen, knådar ihop till två limpor, sätter ugnen på 200 grader men sätter in limporna redan när ugnen är kall, låter stå 60 minuter – voilà!

20200327_195501

Jag hade i ett par deciliter solroskärnor också – och det blev verkligen jättegott!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s