Fasanens inte så ljuva stämma

God morgon
Är du riktigt vaken än? 
God morgon
Har du sett nå’ glatt i tidningen?
Nej, det var väl längesen (jo, det kan du skriva upp!)
Är du riktigt vaken än?

Fasantuppens inte så ljuva stämma hördes om och om igen utanför mitt sovrumsfönster i morse. Jag hade god lust att be honom fara och flyga, men så tänkte jag på hönan och att jag ju hoppas på att få se deras småttingar häromkring så småningom. Så jag låg där och lyssnade på tuppens upprepade, skräniga utrop ända tills vi gick upp. Undrar om hönan kommer att drälla lite (obefruktade!) ägg omkring sig, och om jag kommer att kunna äta fasanägg till frukost nån dag? Jag får inte glömma att fylla på fågelmatningen…

I morse tillämpade jag den där fiffiga FB-gruppens devis: minska matsvinnet och konsumtionen. Jag hade låtit egenplockad och torkad karljohansvamp ligga i blöt över natten och stekte den till frukost tillsammans med ett par ägg. Egen svamp i april är väl inte så illa. Häromdagen tinade jag den sista portionen tomat- och taggsvamp-röra som är jättegod till pasta, den måste jag göra igen nästa säsong! Har även en portion kantarellsoppa kvar i frysen, men sedan är ”svampsäsongen” definitivt slut, och burkarna får stå och vänta på nästa bär- och svampsäsong.

Men det är ett tag kvar. Första april idag – undrar om det blir några aprilskämt.

20200331_110157

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s