Det blir i alla fall påsk i år

Jag tittade till en extra gång när jag passerade påskfjädrarna och påskäggen i affären. Som om jag hade trott att påsken skulle vara inställd i år. ”Påsken inställd pga Corona!” Nu firar jag ju inte påsk särskilt mycket i vanliga fall heller, men mina årliga marsipanägg vill jag inte vara utan, även om jag försöker att sluta med köpegodis. Det har faktiskt gått förvånansvärt bra, och mitt bästa argument har varit att man verkligen inte har en aning vad exempelvis smågodiset innehåller. Egentillverkade praliner eller bakverk duger väldigt bra istället. Förutom vid påsk, då.

På grund av stormen igår blev det inte så mycket träning, men vi såg till att komma oss ut på en ordentlig promenad på förmiddagen och då petade jag in lite närsöksträning. Närsökssignalen, som jag själv tycker är lite småtråkig att träna, vilket brukar märkas när den behövs… Jag tycker det är svårt att få till en lagom svårighetsgrad. För det mesta verkar jag gömma apporterna (tennisboll eller mini-dummy) för lätt – Femma har ”en jäkla näsa” och Delfi har definitivt blivit mycket mer noggrann än hon var förr – eller så blir det på tok för svårt, och jag får hundar som tittar upp och frågar mig var sjutton jag gjort av bollarna/dummisarna…

Igår gick vi förbi och kikade i ett område där jag gömde en orange mini-dummy så bra i höstas, att den försvann. Nu hade vildsvin gått just där och bökat lite, så jag fick upp hoppet, men nix, antingen har grisarna slukat dummyn, eller så ligger den fortfarande kvar därnere i mossan.

20200331_111423

Sedan har Femma börjat löpa. Den ena hunden är skendräktig (ovanligt många dagar den här gången) efter sitt senaste löp, då börjar nästa löpa… Det blir till att bädda med skyddslakan i sängen igen – tar ett gammalt påslakan som får ligga mellan bäddmadrassen och underlakanet. Det behövs utifall tikskyddet åker av under natten. Dagtid brukar både hon och Delfi klara väldigt bra att hålla rent utan tikskydd, vilket är skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s