Önskvärt konsekvenstänk

Fiskesäsongen har inletts vid våra sjöar, och med det vackra vädret har det varit en hel del fiskare och vandrare som kommit och njutit av naturen här. Och när man är ute i naturen ska det tydligen grillas. I förra veckan lyckades Femma sätta i sig något smarrigt som lämnats kvar vid en nytillkommen grillplats… Hon fick en stor burk med sparris när vi kom hem, och det brukar räcka med det. Men den här gången fick hon även problem med magen, så hon fick Canikur – det brukar också ge resultat väldigt snabbt, men när resultatet uteblev efter ett dygn satte jag henne också på fasta, med risavkok. Det gick förvånansvärt bra för henne att acceptera den uteblivna måltiderna ändå. Tänk om hunden nu kunde tänka att ”Aha, det är såhär tokigt det blir när man vräker i sig något som inte matte har serverat… Jag tror jag låter bli det i fortsättningen…”

I helgen har vi varit på rallylydnadsläger på Alingsås BK. Mycket pet med detaljer, vilket jag tycker är rätt kul – förvånansvärt kul, för man kan bli smått tokig på allt som ska sitta på plats: fötter, händer, axlar – och det innan ens hunden kommer in i bilden. Det kändes ovanligt lyxigt med en hel helgs hundträning ”i dessa tider”, och självklart var vi utomhus hela tiden, och vi var exakt 10 pers. inklusive tränaren. Det var vackert väder – men inte för varmt (ens för hundarna), utan helt enkelt perfekt.

FB_IMG_1587976909026

Det är lugnt i baslägret

Så skönt också att inte ha någon löptik, utan att alla hundarna kunde få följa med ut och ligga parkerade vid sidan av planen hela dagarna. Eftersom Delfi löpte när jag gick samma kurs i höstas var det främst hon som fick träna den här gången. Inte henne emot! Allt är så himla kul i hennes värld, även att göra helomvändningar framför en aluminiumskylt 10-20 ggr på raken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s