Nässelfeber

Jag smakade på en maskrosblomma igår – det ska gå utmärkt att ha dem i sallader, koka marmelad på dem, göra saft och te av dem. Men jag tror jag avstår – smakprovet gav inte mersmak.

Nässlor däremot… Jag blev riktigt sugen att prova redan efter Ola Salos vinterprat i december 2013, där han talar sig varm om att nässlor är både goda och nyttiga – och gratis. Googlar man hittar man också åtskilliga texter som uppmuntrar oss att äta nässlor.

Men det skulle dröja till nu, när jag läst åtskilliga inlägg på FB om nässelsoppor, nässelsallader och annat, som jag verkligen fick lust att prova. Och när jag igår såg att det precis börjat komma upp späda nässlor på min tomt gav jag mig ut och plockade, gjorde en mycket enkel tillagning denna första gång: smörstekte dem med lök och vitlök (utgick från det här receptet) och åt dem med hårdkokt ägg. Och wow! Det var verkligen gott! Det kommer absolut att ätas mer nässlor här framöver. Kanske skulle ta och lyssna på Ola en gång till, för lite extra inspiration.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s