Ordningen återställd

Efter några dagar av att stå och hänga över den ena hundens nr 2-högar och av att med kritiska ögon studera den andra hundens varje steg, så var det igår dags att ”släppa på restriktionerna”, för att använda ett poppis uttryck. Piaf fick sin vanliga mat och fick gå i koppel de sträckor där hon riskerar att sätta i sig hjortbajs, kattbajs m.m., och Delfi fick följa med på promenaderna, dock i koppel på de sträckor där hon riskerar att studsa och springa för mycket. I stort sett betyder det att båda gick i koppel förbi alla ängar som vi passerar i början och slutet av promenaderna, men det var riktigt skönt att få ge i synnerhet Delfi motion igen.

På eftermiddagen fick ändå Piaf och Delfi hålla varandra sällskap hemma igen, medan Femma och jag åkte till Kopparhult – för träning i grupp denna gång. Det där med kurser i grupp kan vara lite lurigt ibland, tycker jag, eftersom gruppdynamiken kan vara så olika i olika grupper. I en grupp kan stämningen vara präglad av konkurrens och missunnsamhet, medan den i en annan präglas av gemenskap och glädje när hundarna lyckas – oavsett vems hund det är. Jag antar (??) att de flesta föredrar den senare gruppkänslan, och det är svårt att förstå varför det blir annorlunda ibland.

Därför är det extra roligt när man råkat hamna i en grupp med den där fina gruppdynamiken, där man hör på de spontana reaktionerna ”på linjen”, dvs. de som för tillfället är passiva, att alla är på det aktiva ekipagets sida och blir glada när det går bra. En sådan grupp tränade vi alltså med igår. Go känsla!

Vi tränade enkelmarkeringar som visade sig bli ganska luriga, lite stopp och sid-dirrar, och väldigt roliga dubbelmarkeringar med bollskjutare. Jag har ju skrutit lite över Femmas markeringsförmåga och teknik när hon hämtar markeringarna… och det blev tydligt igår att den tekniken funkar väldigt bra ute på öppen och plan mark – vilket vi ju har tränat på mest här hemma – och ”lite” sämre i skogsmark. Inte så konstigt, kanske, det är ju svårt att kasta långt i skogen när man är själv, på grund av alla träd som står i vägen… Men så bra att få se det! Nu har jag en plan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s