Odla för kråkorna

Inte vet jag om det är just kråkor om snor mina smultron så snart de blir mogna i min för säsongen nya smultronodling på baksidan av huset, men någon är det. Ena dagen ser jag att ett härligt smultron är på väg att mogna, ett par dagar senare, när jag går dit för att skörda… så är det borta. Puts väck. Grrr. Men jag gör väl som med de röda vinbären – det är en liten spretig vinbörsbuske som står i trädgården, och även om bären är ovanligt många och stora i år har jag redan från början ställt in mig på att låta fasanerna ta dem, så som de gjort de senaste somrarna. De behöver de där bären bättre än jag, och det är så roligt att ha fasanerna häromkring. Dessutom har jag möjlighet att plocka röda vinbär hos pappa istället.

Salladen hemsöktes av någon ohyra och grön- och svartkålen gick i blom under de varma dagarna, så nu håller jag mig till örter. Persilja, basilika och dill. Rikligt av dem. Utöver den vanliga peston har jag upptäckt persiljepeston, som är ett riktigt gott pålägg på en liten mellanmålssmörgås. Idag provade jag också det hemmagjorda persiljesmöret till det grillade köttet, det var en hit.

En riktig hit var även viltsöket Femma plockade in idag. Jag märker att hon har vuxit, fått mer självförtroende, mer jävlaranamma. När allt är inne och Femma pustar ut efter att verkligen ha fått leta länge efter det sista viltet, så tittar jag på henne med stor beundran. Jag såg allt. Jag stod och såg hur du sökte av området och det var vackert att se. Bra gjort, underbara labbeflicka. Att jag inte alltid har trott detta om dig, det som jag sett de senaste dagarna, betyder inte att jag någonsin skulle ha bytt ut dig, låtit dig flytta för att ge plats åt en ny förmåga. Kanske hade vi bytt inriktning på vår träning och det hade varit okej, det med. Men jag tror inte det behövs, min stjärna.

(Och alltid retar det någon, att man är lite extra glad och stolt… Hur var det nu med att acceptera olikheter och svagheter hos andra? Den frågan bör man kanske också fråga sig ibland.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s