Minnen på en mosse

Delfi var hos Redog idag, och fick trava i vattentrasken, det gillar hon. Lite mer action. Hon får sedan länge gå fullängdspromenader, och med fysioterapeutens godkännande får hon numera även gå lös en hel del, så länge det inte blir för mycket spring och okontrollerade rörelser. Dvs. fortfarande ingen fartfylld träning, snyft, men det går i alla fall åt rätt håll, så vi har även trappat ner besöken på Redog från två till en gång i veckan.

Kantarellsäsongen har definitivt börjat på riktigt nu, och jag har några av mina vanliga ställen att kolla av med någon veckas mellanrum. Förra veckan blev det inte så stor skörd, den här veckan betydligt mer. Fortsätter vädret såhär kommer det att bli en fantastisk svampsäsong… Jag får börja leta nya recept!

Femma fick ett träningspass med vattenapportering igår. Lite längre sträckor, över en bredare vik. Sedan simmade vi tillsammans, men det blev bara en kort simtur – vattnet var i kallaste laget för mig. Idag blev det träning på en mosse, två stora sök med få apporter, men med en apport i vattnet. Och lite andra klurigheter på mossen. Tänkte på att det brukar kallas tung mark, mossen som Femma sprang så lätt över, och jag mindes några riktigt snygga sök som jag sett tas in av andra hundar på den marken. Riktiga gåshudsprestationer som jag inte glömmer så lätt. Bland annat ett sök som Femmas moster tog in, faktiskt – det var några månader innan Femma fanns.

Idag var jag nästan lika impad av Femma, som tog in söken, inklusive vattenapporterna, som ingenting. Jag får snart sluta vara så imponerad över allt hon gör, jag inser att det är skittråkigt att läsa 😉 men hennes utveckling den senaste veckan har fått mig att bli såhär. Jag är helt på det klara med att jag snart kommer ner på jorden igen. Det är nog bäst…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s