Gött mos

När grannens äppelträd dignade av frukt för några år sedan gjorde jag äpplemos och det var så gott att ha både på havregrynsgröten och som äpplekompotts-dessert. De senaste två åren har jag fått klara mig utan – bara någon enstaka gång har jag hittat någon billig svinn-påse med äpplen som också blivit äpplemos.

Häromdagen fanns ett utrop i en lokal FB-grupp: Kom och hämta fallfrukt! Så det gjorde jag, två fulla kassar med äpplen fick jag med mig hem. Jag hade kunnat ta mycket mer, men jag var inte helt säker på den här äpplesorten.

Jag var rentav lite skeptisk, för dessa äppplen hade inte jättegod smak. Jag har alltid älskat äpplen och känner ofta på lukten om det är en sort jag gillar, och dessa skulle jag ärligt talat inte äta som de är.

Men när de kokats ner till ett mos blev det något helt annat, och med lite tillsatt socker så blev moset riktigt, riktigt gott  Nu har jag tre stora burkar att frysa in… och ännu en kasse med äpplen att koka.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Men däremellan har jag varit ute med hundarna och plockat en liter blåbär. Det är mycket frukt att ta hand om nu! Hos pappa har jag plockat ett par deciliter smultron som kommer att användas i en smoothie. Mina egna smultronplantor har också levererat några smultron, stora och fina, men dem plockar jag och äter direkt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s