Många, långa bad

De senaste dagarna har det blivit typ tre bad om dagen – det har känts som den vettigaste sysselsättningen för både människa och hund när temperaturen ligger på över 25 grader och solen gassar från en molnfri himmel.

Promenad med bad på morgonen, kortare promenad med bad till lunch och promenad med bad på kvällen. Absolut helt underbart har det varit.

Häromdagen gick vi runt en av mina favoritsjöar för första gången på säkert en månad, jag har inte velat se min promenad nerskräpad av alla som hittat dit… Men det var inte fullt så illa som jag befarat; det var mest skit med tillhörande toapapper på strategiska ställen några meter bakom vindskydden (och alldeles intill stigen, men det tänkte de säkert inte på)…

20200816_103217

Men vår klippa vid just den sjön är den bästa, och det tycker nog Femma också – särskilt klippan mitt ute i vattnet där hon bara älskar att slänga sig ut i vattnet. Och så plaskar hon – fast jag säger till henne att det bara är valpar som gör så. Vem bryr sig, tycks Femma tycka (helt rätt!) och plaskar lite till.

Men, som alltid: när det gäller att ta sig fram snabbt i vattnet, då spiller hon ingen energi på något trams, hon rör inte ens svansen mer än för att styra sin nätta kropp i vattnet – hon är oerhört effektiv.

När jag tänker efter är det rätt utmärkande för det mesta hon gör i arbete. Hon hetsar sällan upp sig utan använder den energin där den behövs. Hon stissar inte under fotgåendet, och hon kopplar av i passivitet (för det mesta, och ibland lite för bra…), i söket använder hon benen för att ta sig fram, inte för att hitta apporter – det använder hon näsan till, samma sak i markeringarna.

Hon är rätt så mycket Delfis motsats i alla dessa avseenden, faktiskt, även om Delfi också har blivit mycket bättre på att använda nosen eftersom hon märkt att det ger snabbare resultat än att bara kuta… Och även om jag alltid har älskat Delfis entusiasm (alltid, utom när den pyst ut i form av ljud…), så gillar jag alltmer Femmas sätt, det verkar rätt mycket smartare.

Och då kan man kosta på sig lite trams emellanåt.

Jag kommer förresten kanske att ha tillgång till båt framöver – titta, så fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s