Sköna söndag

Jag hade räknat med sol, men fick tji, och tvätten som jag med tanke på den utlovade solen sparat från i fredags fick hängas inomhus. Vi tog ett par långa promenader med minimalt med träning – det är framför allt framförgåendet som nöts under en liten del av promenaden. Nu har jag även börjat träna Delfi i det momentet, bara för utmaningen det ger att lära en små-hispig hund, som dessutom trivs alldeles för bra med att bara gå vid mattes sida, att lämna sidan och gå rakt fram i sakta takt… Femma hade i jämförelse plätt-lätt att lära sig grunderna till momentet.

Ett par lydnadspass i garaget tog vi också, med de moment som vi kampanjar dessa dagar. Det är delvis olika moment för Delfi och Femma, och nu märker jag att det nog faktiskt kan behövas lite mer struktur i träningen, ja rentav planering och utvärdering… Ska det nu (äntligen?) bli av? Fortsättning följer…

Utvärdering blev det också av målet att gå 15000 steg om dagen (i stället för de tidigare målet på 10000 steg) som jag införde för snart ett år sedan. Medeltalen från perioden ger ett sammantaget medeltal på 12000 steg, och eftersom det är månadsvisa medeltal skulle nog inte resultatet påverkas särskilt mycket om man räknade med de gånger telefonen inte varit med och räknat steg (pga regn, glömska etc.). Alltså 12000 istället för 15000 – inte så bra, kan man tycka. Men om man jämför med sexmånadersperioden dessförinnan, så är det en rejäl ökning från medeltalet på ca 9000 steg. Jag tycker alltså att 12000 är helt okej, men det finns förbättringspotential.

Det främsta syftet med målet är ju att vi ska röra på oss lite mer i alla väder, och det funkar i alla fall. Som bonus har det för egen del gett en liten och mycket långsam viktminskning, som jag hoppas ska bli hållbar. Delfi vägde jag inne hos veterinären (granne med Redog) i förra veckan, och hon vägde då exakt 21 kilo (utan halsband). Det är riktigt bra, jag tror hon var uppe och nosade på 24 kilo för något år sedan, vilket är mycket för att vara henne. Femma klättrar uppåt från sina tidigare cirka 20 kilo, och det syns på henne – i muskelmassa, annars är hon fortfarande smal och fin, och jag är riktigt nöjd med att hon fått bygga sina muskler sakta och säkert.

Jag kom på igår att jag har en bok om stretching, och utöver de stretching-övningar vi redan tillämpar fanns ytterligare några som jag provade på Delfi. Hon gillade dem, så vi kommer att fortsätta med dem också. Även för Femma, som alltid kastar sig ner på handduken framför mig när jag är klar med Delfi…

Det blev verkligen en skön söndag, och jag plockade fram min stora pärm med anteckningar från diverse kurser i bl.a. tävlingslydnad. Diverse kurser där jag varit åhörare och skrivit så pennan glött, och lagrat inspiration efter att ha tappat densamma under så lång tid. Inspirationen för tävlingslydnaden, alltså, och den kommer från de bästa; Maria Brandel (No limit obedience), Jenny Wibäck (Lyckagård), Heléne Lindström (High5), Pia Albinsson (Albinssons hunderi), Jessica Johansson (Game on puppy), Monica Henriksson (Hundkonsult i Väst) och självklart även Eva Bodfäldt (jag har inte gått tävlingslydnadskurs, men väl jaktlydnadskurs för henne). Ja, det var lite namedropping, men flera av dessa tränare bjuder på mycket tips och inspiration genom hemsida, blogg och/eller filmer på Youtube, det är bara att ge sig ut och leta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s