Starka tillsammans

Så lyder titeln på boken jag läser nu – har ett kort kapitel kvar, som jag ska beta av nu på morgonen. Boken är skriven av Jenny Wibäck, som jag kom i kontakt med på en kurs för ett par år sedan. Hennes bok köpte jag redan då, men har inte tagit tag i att läsa den förrän nu, och just nu passade den absolut perfekt! Hela titeln är förresten Starka tillsammans i träning, tävling & tanke. Den handlar om just det jag funderat kring på sistone vad gäller varför jag tränar och tävlar, vad jag vill träna, vad mina hundar vill träna, vad som motiverar och inspirerar, vad som inte gör det…, vad som hjälper och vad som stjälper, hur man hittar den rätta känslan, hur man är bästa stödet för hunden och hur man blir just Starka Tillsammans.

Helhetsblomman ska illustrera vikten av att inte fastna i detaljer. Ur Starka tillsammans, Jenny Wibäck.

En hund väljer aldrig sitt sammanhang och därför är det viktigt att du gör vad du kan för att hunden ska trivas i det sammanhang du väljer åt den, alternativt låta den byta sammanhang om det kan vara en lösning.

En underbar bok, som gav mig mer än en hel kurs (som jag också gick för ett par-tre år sedan) i mental träning.

Jag ska fortsätta vara uppmärksam på känslan min hund har och även känslan jag själv har både inför och efter träning, fundera över vad som behöver förändras, tillföras respektive undvikas vad gäller allt som rör hundträning, och vara ännu mer noggrann med sammanhangen vi tränar i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s