Vacker helg med spets

Vilken helg vi hade, med ett högtryck som varade från lördag morgon till söndag kväll (och därutöver) och som vi utnyttjade väl. Eftersom det var jakt här hemma drog vi till Kroksjön för våra promenader.

Promenaderna utökades med svampplockning – nu är det perfekt tid för de bleka taggsvamparna, som jag tycker passar superbra i en kryddig och reducerad tomatsås.

Jag inventerade förresten min frys häromdagen, och förde upp allt på en lista för att ha bättre koll – och det visade sig att matkontot kan hållas väldigt lågt de närmaste tre-fyra månaderna… Det är myclet svamp, tomatsås och pesto, men även lite kött och fisk, vilket jag mest använder på helgerna. Sedan finns där ju en himla massa bär, sylt, äppelkompott, fläderblommor… och lite annat.

Häromdagen roade jag mig med att göra nästa års budget, och allt som går att ta från ett konto kommer att gå oavkortat till extra-kontot – det som går till hundträning och shopping. Så lite extra gratismat i form av svamp är inte fel! Det finns verkligen mycket av den bleka taggsvampen i år (också), men tyvärr är det fler som tycker om att äta den, eller bara bo i den… Isch! Säkert 80 procent sållar man bort vid blotta anblicken, och ytterligare 10 procent går bort när man skär dem mitt itu – eller i kanterna. Men 10 procent av väldigt mycket blir ändå en hyfsad skörd, och nu räckte det till ännu en sats med pastasås.

Hundträning blev det också, i korta, roliga pass, och sedan avslutades helgen med en riktig höjdpunkt för Femma och mig, då vi fick vara med på en mindre (vilket är perfekt!) andjakt inte så långt hemifrån (helt perfekt!).

Lite långtråkigt och kallt, tyckte Femma till att börja med, men när hon hämtat dagens första and var hon hon helt med på noterna! Det här är precis vad hon behöver få vara med om, det har jag vetat hela tiden, men det behöver dels inte ”kosta skjortan”, dels – och framför allt – är det viktigt att det verkligen blir bra också. Ibland uppfylls inte något av dessa kriterier… Men nu blev det verkligen bra! Mycket väntan i lugn och ro – följt av alldeles lagom mycket action för liten Femma…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s