Buskul

Efter Starka tillsammans som fokuserar på att skapa en härlig känsla kring träningen, läser jag nu Med sikte på 10:an (Niina och Kenth Svartberg), som beskriver olika tekniker för att få fina utföranden av momenten. Jag hade redan deras bok, men unnade mig nu den senaste versionen, eftersom många lydnadsmoment är nya eller ser helt annorlunda nu, jämfört med när jag sysslade med lydnaden för över tio år sedan…

Boken ger så mycket inspiration, så det fick bli två lydnadspass igår; ett hemma på gräsmattan och ett med träningsgruppen på klubben på eftermiddagen. Jag vågar inte riktigt köra Delfi fullt ut ännu, men hon får träna lugna saker, som backandet vid sidan, som vi verkligen fått traggla massor. Inte för att hon inte kan backa – oh nej – utan för att hon vill backa i 180 knyck! Jag säger ”backa” och hon försvinner bakom mig… Delfi i ett nötskal! Så vi har fått lägga månnnga repetitioner på att bibehålla positionen under backandet.

När vi kom till klubben började kvällsdimman dra in över gräsmattorna och det var ganska rått och kallt. Hundarna fick en uppvärmningsrunda och när det var dags för träning fick det bli i skenet av klubbens belysning.

Femma fick ett träningspass med roliga moment, som budföring med två olika mottagare. Båda träningskamraterna verkar ha charmats av lilla försynta Femma som börjar ta för sig allt mer – hon fjäskar för dem och de tycker hon är sååå bedårande. De leker med henne och gullar med henne och snart får jag kanske börja styra upp det hela lite… men inte än. Det här passet blev precis som jag vill ha det, med en bra balans mellan teknik och känsla. Buskul!

Väl hemma igen tog vi en mörkerpromenad i månens sken… Och till ljudet av hjortarnas brölande ute på ängarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s