Stad i ljus

(För den med väldigt gott minne, så: jag har använt den rubriken förut, men det må vara hänt.)

Igår var det arbetsdag på klubben, och pga Corona var dagen indelad i ett förmiddagspass, och ett eftermiddagspass. Men när jag kom till eftermiddagspasset fanns det nästan inget kvar att göra…! Turligt nog hade jag tagit med mig min fönsterputs-maskin, och turligt nog behövdes faktiskt klubbstugans fönster putsas. Det var ungefär all nytta jag gjorde den här gången – jag får ”leva på” att jag i alla fall gjorde lite extra i våras när en av stugorna skulle målas.

Därefter återstod mest att äta av den goda räk-smörgåstårtan – i sällskap av en av mina träningskamrater. Det blev ett långt och bra samtal kring träning i par eller grupp, alla pengar man lägger och vad det ger i form av olika energier. Subtila – eller inte alls särskilt subtila – tecken på att man behöver göra vissa förändringar. Att man måste stå upp för sig själv och sin hund och göra de där förändringarna.

Efter en skogspromenad med hundarna fick vi för oss att åka till Alingsås och se den årliga ljusfestivalen där. Jag har tänkt så många gånger att jag vill se den, utan att det blivit av – men nu åkte Karin och jag och såg den tillsammans med våra lantis-hundar som fick en stadspromenad på köpet.

Det var ett bra tag sedan jag var i Alingsås centrum, men jag får en väldigt go’ känsla när jag väl är där. (Det är väl lite därför jag undviker att åka dit; känslan blir så go’ att besöket riskerar att bli dyrt…) Tajmingen var helt perfekt: precis när vi svängde in på parkeringen på Stora torget, där vi båda hittade en p-plats, dessutom, så tändes belysningen i stan… Det var alldeles lagom mycket folk ute – i alla åldrar – och vi promenerade mellan de olika ljusinstallationerna. Karin är förresten den Karin som har tillverkat det fina tass-smycket som jag köpte till mig själv – och till min syster – för ett par-tre år sedan. Hon gör även hängsmycken med olika hundraser i silver och silverringar med helt fantastiska blommotiv… Hennes smycken säljs numera även i en guldsmedsbutik i Alingsås.

Hursomhelst blev det ett väldigt trevligt besök i Alingsås, och några bilder blev det:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s