WT-kurs igen (ökl)

Igår var det dags för det andra fristående tillfället i WT-träningen hos Anna-Lena Wendt. Även idag fick vi ett komplett tränings-WT med funkisar och Anna-Lena som petig domare. Så ruskigt bra! Många bra frågor kom upp, och vi fick som vanligt superbra tips med oss, både innan vi började, efter varje station och när vi var klara.

Eftersom jag var så nöjd med vad Femma klarade av under förra tillfället var mitt mål för dagen att vara en bättre förare själv. Vara noga med uppställning, skick, signaler och avlämningar. Och tänka på vad vi gjorde mellan arbetet. Jag passade på att låta Femma sitta passiv och se den andra ökl-hunden i arbete när det gick, men i övriga pauser gick jag hellre iväg och höll henne varm med roliga aktiviteter i pauserna.

Även denna gång startade Femma i öppen klass, men denna gång fegade jag inte alls, utan lät henne gå på blinds utan någin retning (mer än skott, som man även får på tävling). Bortsett från den första stationen, där Femma höll lite dåligt tempo och gjorde lite omvägar till den längre av de båda markeringarna, så kammade Femma hem riktigt bra poäng (läs: 20:or) av vår domare… Däremot glömde jag av mig ett par gånger och skickade Femma på markering utan att ha fått domarens tillåtelse…! Jag har aldrig gjort så på tävling, som tur är, men det retar mig att jag gör det när jag ändå har bestämt mig för att vara noggrann… Äh. I övrigt är jag ändå nöjd, eftersom jag var fokuserad och skötte mig rätt hyfsat, och det som inte funkade så bra såg givetvis Anna-Lena så att jag kan ta hem och jobba på det.

Passade på att anmäla mig till även det tredje tillfället, som passande nog är på min födelsedag (och Femmas födelsedag är dagen efter!)… Bästa presenten till mig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s