En jul som alla andra

För mig personligen ser den här julen inte annorlunda ut mot andra jular: jag firar den ensam med min lilla flock. Jag valde redan under åren i Lux – i alla fall efter att jag skaffat hund och inte kunde flyga hem till Sverige för att fira jul – att fira jul själv och göra det bästa av den. Julribbe, julmust och julgodis inhandlades och jag såg till att ha bra filmer att se. Några år hade jag som tradition att åka till simhallen på julaftonsmorgonen, därefter fick hundarna en långpromenad och till sist kunde ribben sättas in i ugnen… Julmiddag blev det ganska sent på kvällen.

Sedan jag flyttat hem till Sverige hade jag glädje att få fira julen med pappa här hemma i mitt hus, åtminstone två jular. Han kom på julafton och sov över till juldagen. För tre år sedan hade myclet förändrats och det var otänkbart för honom att lämna sitt eget hus, så jag åkte dit istället. Numera ger det inte pappa något att ha besök av flera samtidigt, utan han vill helst av allt spela kort med oss en i taget, och därför gör min bror och jag så att vi delar upp julen mellan oss. (Vi är skilsmässobarn, så vi är vana, höhö…) Min bror firar julafton med pappa, och jag som ändå är van firar julafton själv – och åker istället till pappa på juldagen. På julafton får pappa svensk julmat, och på juldagen blir det norsk julribbe. Själv äter jag julribbe båda dagarna – det är en tradition jag inte tummar på!

Idag var det härligt väder, och jag var ute så mycket det bara gick. Först lång runda, sedan träning, först med Femma, sedan med Delfi. Vi har så mycket ”hemläxa” nu, och jag är så pepp att få till de där bitarna, så jag ser till att köra hundarna var för sig för att det ska bli så bra som möjligt för deras respektive träning. Efter lite lunch och dammsugning inomhus, var det dags för ett träningspass till, nu med båda hundarna, innan solen gick ner. I söndags var Delfi och jag på gruppträning – Femma fick ju hela torsdagens träningar, så det var verkligen Delfis tur, och kul var det. Vi körde mycket markeringar och linjer med störningar, vilket är en del av det vi tränar här hemma också.

Det ska ju bli vackert väder i morgon – julafton – också, så det blir säkert både långpromenad och träning även då. Det kan hända att det blir sen julmiddag igen… Och julgodis, även om jag knappt brukar orka något efter julribben, men jag har såklart tjuvstartat med godiset:

Avslutar med några favoriter i granen, och önskar att alla får en God Jul – som de vill ha den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s