Solen segrade

Den gångna helgen har mina grannar och jag fått bekräftelse för hur fint vi bor här. Förundrade – och med lite irritation hos dem som bor närmast bommen och vändplatsen – såg vi bilarna köra vägen fram och parkeras där folk tyckte det var lämpligt… Det var samma fenomen som man ser eller läser om på somrarna, när folk parkerar helt galet för att komma så nära den hägrande badplatsen som möjligt. Här var det nu inte strand och bad som hägrade, utan vår istäckta sjö som lockade till skridskoåkning, skidåkning och fika ute i det vackra vädret. Jag förstår dem! Det var helt underbart!

Jag njöt lite extra av att ha gångavstånd – kort sådant, dessutom – till den åtråvärda sjön och isen. Så nära att jag igår gick ner till isen, och kom en bra bit ut på isen innan jag insåg att 1. jag måste ha solglasögon för att inte bli snöblind, och 2. jag hade klätt mig för varmt. Så jag gick hem, gjorde om och gjorde rätt och gick ner till isen igen och gick långt och länge.

Det fina med isen den här helgen var att den nu är 20 cm tjock (jag fick sticka ner hela handen i ett pilkhål för att känna den nedre kanten med fingertoppen) och att det låg ett lager med snö på isen, vilket tog bort halkan. Det var bara att promenixa fram, vilket både Delfi och jag uppskattade. Femma uppskattar ju alltid en promenad på isen…

Vi tog både en och två och tre promenader ute på isen i helgen. Den längsta tog vi just igår, efter att ha väntat ut solen. Större delen av förmiddagen låg dimman tät här i Kollanda, men så småningom segrade solen och bröt igenom, och resten av dagen var absolut fantastisk.

Efter lite lunch och vila gick vi ner för ännu en promenad i skymningen. Det var verkligen en helt perfekt vinterdag!

I natt har det snöat och jag fick inleda denna måndagsmorgon med lite skottning – något jag sjukt nog tycker är riktigt kul!

Nu avslutar också båda hundarna sina löp, och jag har redan städat och tvättat golven, bytt filtarna i soffan och lagt ut fårskinnen igen. Återstår bara att lägga ut favoritmattorna igen.

Femma var på kurs den gångna veckan också, men det var privatträning och då är det ju inget problem. Träningen var kanon – precis den typ av träning som passar Femma… Den visade att vi gjort vår hemläxa på vissa punkter och även att jag gott kan utmana henne lite mer när vi tränar hemma. Hon kan mer än jag tror!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s