I månens sken

Igår kväll var en sån där extra fin kväll att gå mörkerpromenad i. Vi har fortsatt med våra mörkerpromenader och jag har blivit kaxigare med tiden. När vi går den långa raksträckan rakt genom skogen får hundarna numera gå lösa, för när en bil kommer har jag gott om tid att koppla dem och gå vidare.

När det är lite månsken räcker ljuset ofta till så jag kan släcka pannlampan – synliga är vi ändå med reflexväst och -selar och när en bil kommer har jag också gott om tid att slå på pannlampan.

Igår kväll lystes promenaden upp lite extra av månen och stjärnhimlen. Inte en enda bil kom förbi oss, heller (vid 19-tiden) – då märks det verkligen att man bor på landet…

Före promenaden hade vi varit hos pappa. Tidigare har hundarna ofta legat på golvet eller på en säng i ”mitt rum” på nedre våningen. Nu har de kommit på att de kan ligga närmare än så, på varsin köksstol bredvid mig… Såklart de ska; vad ska en flock vara, om inte tillsammans?

Dessförinnan var vi ute och promenerade och tränade i solskenet. Femma var nöjd med att isen är tillbaka på vattenpölarna… så att man kan försöka att krossa den! Underbara sötnöten…

I helgen var vi förresten på kurs, och trots att Femma var på väg in i höglöp, så fick hon vara med -aktivt! – på kursen. Trots att en okastrerad hanhund var med. Först delades vi upp i två grupper med hanhunden i den första gruppen och Femma i nästa grupp. När Femmas grupp var aktiv satt hanhundens grupp med och var passiva – och då kunde man se att hanhunden inte påverkades (märkbart) av löptiken. Sista delen av kurstillfället körde vi alla tillsammans, men såg till att Femma inte gick precis framför hanhunden osv. Härligt ändå att det gick att lösa på det sättet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s