Yoga-fötter

Går du på yoga? frågade Ulla, som är fotspecialist, eller fotterapeut, som det visst heter. Jag har ju skrivit här tidigare om mina (små) bekymmer med fötterna det senaste året: först onda framfötter, sedan onda fotsulor och den senaste tiden har jag lite allmänt undrat hur mina fötter mår, egentligen… Och hur ser de ut, egentligen??

Den senaste sommaren valde jag att skyla tårna i sandaler med täckta tår, och det hade jag ju kunnat fortsätta med. Däremot vill jag inte försumma fötterna och riskera att de går i generalstrejk…!

Nu var det inget direkt fel på dem, det gör inte ont i dem – just nu…- så någon läkare ville jag inte söka. Men sedan en tid är jag beroende av att ha tofflor på fötterna inomhus, det känns obehagligt att gå utan på hårda golv. Därför bokade jag tid hos Fotälvan, dvs Ulla, med tanken att ”visa upp” fötterna för någon som ser mycket fötter och som pratar med många om fötter… och kan säga om det finns skäl att göra något särskilt.

Beskedet var klart lugnande, även om jag rekommenderades att skaffa specialgjorda inlägg för att stödja fötterna bättre – det kändes när hon satte tummen under min hålfot att det vore riktigt skönt att ge fötterna det stödet i varje steg de tar. Hålfotsinlägg, alltså… sexigt värre.

Men desto roligare var ju frågan om yogan – Ulla tyckte att jag hade så väldigt rörliga fotleder. Min gissning är att det beror på alla promenader ute i terrängen, över stock och sten. Då måste fotlederna vara – eller bli – rörliga åt alla håll…

I slutändan är jag väldigt nöjd med att ha skämt bort mina fötter lite extra – och jag kommer sannerligen inte att behöva gömma mina tår den kommande sommaren…!

Igår gick vi upp i skogen och tränade stora sök, och Delfi fick vara med och dela på söken med Femma. Underbart att hon kan vara med på både promenaderna och träningen nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s