Fruktigt, rött och blommigt

I morse stod jag som bäst och hällde upp nygjord plommonsylt i glasburkar, när mobilen gjorde det där speciella ljudet som alltid kommer prick 07:50 om man har något inskrivet i kalendern, utan att man har angett för kalendern vilken tid det är (dvs jag brukar såklart skriva tiden, men inte programmera in den). Ibland har jag funderat övef varför kalendern gör ljudet JUST 07:50 – varför inte kl 08, i så fall? Men nu visste jag i alla fall att klockan var 07:50, och jag insåg direkt att jag helt hade glömt bort att Delfi skulle vaccineras kl. 08:30 – de ringde igår eftermiddag och ändrade tiden, därför hade jag ovanligt dålig koll… Gissa om jag var glad att jag fick varningen då och inte tio minuter senare – eftersom jag har ca en halvtimme att åka till kliniken. Puh!

När jag kom hem igen fortsatte jag hälla upp sylten, som är gjord på de goda Victoriaplommonen från pappas trädgård. Det ger riklig skörd i år, så att det även räcker till grannfrun, och i gengäld ger hon mig äpplen, som jag gör äpplemos. Varken förra eller förr-förra året blev det någon byteshandel, eftersom träden inte gav någon skörd alls. Så i år passas det på!

Nu har jag sylt för flera år framåt igen.

I min egen trädgård har jag skördat en hel del mini-tomater från plantorna jag fick av grannen. Mina egna plantor, som jag sådde med bitar av tomater köpta i affären och som var löjligt små i början av sommaren, har kommit starkt, även om tomaterna inte hunnit mogna än.

Atlasblommorna, förra årets stora positiva överraskning, kom inte lika starkt i år, men jag satsade ju till 50 % på ringblommor också, och de har kommit desto starkare och gör mig glad med sin färgprakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s