Omberg och Boxholm

Jag hade turen att komma med på ännu ett b-prov med Femma, men det var en bra bit att åka, och när provdagen närmade sig kände jag att det tog emot allt mer att behöva gå upp klockan 03 för att komma till morgonsamlingen… Så jag bestämde mig för att göra en liten semester-weekend och boka en övernattning. Det var länge sedan jag var öster om Vättern!

Typiskt nog kom jag inte mer än ett par kilometer hemifrån, innan bilen indikerade lågt lufttryck igen. Jag mindes punkan för några veckor sedan, och höll på att ställa in mini-semestern inklusive prov och allt. Men jag ville ju verkligen åka – jag ville verkligen ge Femma en ny chans på ett nytt b-prov efter vår flopp föregående helg – så jag fyllde på luft i däcket och chansade på att det skulle räcka.

Det började snart regna, men det hade jag räknat med, och det regnade åtminstone mindre när vi kom fram till vårt första destination, som var Gränna – självklart, för en gottegris som jag är – och ännu mindre när vi kom fram till nästa, som var Omberg, strax norr om Ödeshög (tipstack till Vovven Vannas blogg!).

Vi fick en fin bensträckare på Ellen Keys led – snacka om spännande skog!

Nöjda och motionerade åkte vi vidare till Mjölby, där jag planerat att äta middag på min favorit-snabbmatskedja. Min före detta favorit-snabbmatskedja! För när jag svängde in mot Max såg jag den lysande neonskylten som visade namnet på kocken som gjort en hel tv-serie om amerikanska hamburgare, som jag följde – jag råkar gilla snabbmat och inte minst hamburgare. Men de ska vara välgjorda och goda! Sedan jag smakade min första burgare på Max har jag inte ätit en enda burgare på vare sig McDonald’s eller Burger King.

Och nu ligger även Max risigt till, för Jureskogs burgare – och pommes – höll för mina högt ställda förväntningar.

Jag tog en Chicken&Parm, och herregud så god den var! Klart värd det högre priset, och hade jag inte varit bilburen hade jag definitivt kunnat tänka mig att slå mig mer i den fräscha, välventilerade lokalen och ta ett glas rött vin medan jag väntade på maten! Till min stora glädje finns Jureskogs också i Göteborg, vid gamla Ullevi.

Vidare gick färden till ett litet pensionat ute på vischan utanför Boxholm. Precis enligt planen kom vi dit ganska sent, så det var mest bara att installera sig, och krypa till kojs.

Eftersom rummet hade två enkelsängar fick hundarna nöja sig med att sova i en egen säng – som jsg lade ut det medhavda överkastet på. Inte för att de var särskilt nöjda med det – de vill ju sova I mattes säng – men så fick det bli. Jag talade om för dem att de skulle ligga där, så då gjorde de det…

Delfi låg och pep. Länge. Innan jag insåg att det inte var för att hon ville sova i min säng – utan för att hon var törstig! Jag hade ju bett henne ligga kvar i sängen, när jag istället borde ha gjort klart att hon inte fick komma upp i min säng (om hon försökte) så att allt annat var tillåtet. Självklart för mig, men inte för en lydig hund… Ridå, matte! Resten av natten sov vi bättre.

Söndag morgon åkte vi en bit söder om Boxholm, där SSRK Östergötland arrangerade b-provet i öppen klass. Jag gillade verkligen upplägget – det hade sina pikanta utmaningar som jag svettades lite över, men skönt nog låg de tidigt i upplägget, så jag kunde andas ut (lite!!) när de var avklarade. Och även om Femma var ”på” även idag, så var hon med mig och accepterade att vänta på sin tur utan att gnälla. Hon fick jobba länge och väl för att få in det sista viltet i söket, men hon jobbade och slet, ville några gånger springa bort och hämta ett vilt från dirigeringspunkten, men tog min vändsignal klockrent. Jag är väldigt nöjd med känslan under provet och med Femmas fokus och uthållighet. Och så gav det också ett förstapris, vilket inte kändes så illa heller 🙂

Vi var klara vid lunchtid, och i enlighet med de pandemi-anpassade riktlinjerna åkte vi då från provplatsen – vi åkte tillbaka till Omberg!

Denna gång gick vi Älvarumsleden, även den en mycket fin runda. Steniga, branta stigar upp- och nerför Ombergets sluttningar mot Vättern och lättare stigar/vägar på motsatta sidan av berget. Jag trivdes verkligen här, och var mer än nöjd med helgen när jag körde hemåt igen.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s