Det var den sommaren

Än en gång bjöd september på högsommarväder, och jag tog än en gång med hundarna och åkte uppåt kusten, och tog en lång promenad på klipporna i Ramsvikslandet. Vi klättrade, utforskade, badade (inte jag!), softade… En riktig fånga-dagen-dag. På morgonen hade jag fått veta att en av mina kolleger i Lux gått bort, alltför tidigt.

I helgen var jag spårläggare/funkis på en spårtävling, och blev riktigt inspirerad att ta upp brukset igen. Vi har ju nosat lite på de olika delarna, men har under det senaste året valt att satsa på jaktträningen. Jag är nöjd med resultatet det gett, och nu kanske det är dags att släppa lite på specialiseringen och släppa in lite annat också.

Återstår att se hur det känns – för samtidigt känns jaktträningen extra givande nu. Dels för att jag har två friska hundar att träna – Delfi kör jag i det närmaste som vanligt – dels för att båda är riktigt, riktigt roliga att träna. Det är en ren fröjd att gå ut och förbereda upplägg för dem och sedan gå ut och plocka in dummies i samarbete med än den ena, än den andra. Mina fina flickor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s