Skoj, bara skoj

Vi har tagit upp tävlings-och brukslydnaden. Min känsla var i början något trevande – är det här något jag verkligen gillar? Är det något hundarna verkligen gillar? Den senare frågan besvaras när jag plockar fram bagen med lydnadsprylarna, och hundarna visar med all önskvärd tydlighet vad de tycker: Det här blir skoj!!!

För min egen känslas skull har jag läst om Niina Svartbergs bok Lyckas på tävling – en bok som hjälpte mig enormt när jag började träna och tävla i lydnad i Frankrike för ca 15 år sedan. Boken funkade även denna gång, och har för övrigt fått en efterföljare som heter Prestationsglädje (bra namn!).

Och när jag kom hem från pappa igår eftermiddag/kväll och visste att hundarna fått både motion och träning (jaktträning) tidigare på dagen, och ändå ville klämma in ett lydnadspass också – för att komma vidare med ofärdiga moment, såklart, men främst för att det är KUL, då är det också svar nog.

Det ska vara kul att träna hund – och skoj har vi!

Och man blir så trött och nöjd efteråt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s