Femma fyra

Idag, den 18 december, fyller min lilla labbeflicka fyra år. FYRA år!? Jag vet att alla, ja varenda hundägare säger så här, och nu är det min tur: hur gick det här till? Min lilla bäääbis, nu är hon inte ens unghund längre, utan en hyfsat mogen labbedam. Dock en extra söt sådan, det säger väldigt många som vi träffar på ute på träningar och tävlingar. Söt och näpen liten kanonkula…

Träningsmässigt har hon tagit stora steg framåt under det gångna året, sedan hon fyllde tre år. Vi har varit på olika typer av jaktträningar och jag är verkligen glad att vi provat oss fram och hittat det som passar oss, det som passar Femma. Och valt bort resten. Valt det som pushar oss framåt, uppåt, valt bort det som trycker oss bakåt, neråt. Och hon har vuxit, vi har vuxit tillsammans.

Tävlat har vi gjort, med varierande resultat. Prov har vi gjort, med varierande resultat. Men jag är HUR nöjd som helst med att vi gjort dessa saker. Jag har äntligen en hund att gå på SGL-walkups med, som är något av det roligaste jag vet, och äntligen har jag fått föra en hund på b-prov i öppen klass och kunna njuta av det. Nervös? Javisst, men känslan av att gå ut på prov med en hund som Femma, den är rätt så oslagbar. Och ja, faktiskt även om det inte alltid blir det önskade resultatet.

Vi har legat lite lågt med träningen den gångna hösten, för att inte tala om den så gott som totala pausen under den snöiga första hälften av december. Men jag tror nog vi ska komma igång, och av det jag sett under de senaste dagarnas träning, så kommer vi kunna ha riktigt kul under det kommande året. Också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s