Vaccinationsbevis bärgat

Mitt digitala vaccinationsbevis är nedladdat i mobilen. Så gott att vara bland dem som kan hämta ett sådant. (Både pappa och jag var rejält förkylda nyligen, men testade negativt för Covid19.)

Jag gillar verkligen idén med ett vaccinationsbevis, och faktum är att jag verkligen känt noll lust att gå på tillställningar (julmarknader etc.) som inte tillämpar krav på ett dylikt. De som inte vaccinerar sig må utöva sin frihet, men de begränsar samtidigt andras frihet.

Det är enligt min mening inte mer än rätt att vi som har vaccinerat oss kan gå på evenemang och veta att övriga som är där har vidtagit den basala åtgärden för att skydda sig och andra genom att vaccinera sig. Vill någon frivilligt begränsa sin egen frihet, offra sitt umgänge med familj och vänner m.m. för att hålla på sin rätt att bestämma över sin kropp (av politiska skäl, religiösa skäl, korkade skäl eller något annat…), må så vara – men stanna då hemma också.

Snart inträffar årets stora hundhändelse i Göteborg, MyDog, och jag överväger att gå – eftersom de kräver vaccinationsbevis. Det som jag precis hämtade.

You can lead a horse to water, but you can’t make it drink.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s