Goda ovanor

Då och då saknar jag Luxemburg, men bara vissa specifika saker. Ofta tänker jag mig tillbaka till mina skogar, bokskogarna, där vi gick våra dagliga promenader. Tacksam att jag åtminstone visste att uppskatta ravinerna och klippformationerna och ofta gjorde utflykter till regionen Lilla Schweiz.

Ibland tänker jag att jag ska åka tillbaka till Luxemburg, bara för att få gå med mina hundar på de där ställena igen. Jag vill gå exakt samma rundor – det är ”några stycken”… -, gå i mina spår och känna in varje fotsteg, varje vy. Samtidigt… är jag rätt säker på att jag kommer att bli besviken. Allt kommer att se ut precis som då, men känslan kommer förmodligen att vara en helt annan.

En annan sak jag kan sakna med Lux är vissa matprodukter. Mitt ekologiska müslibröd, utbudet av ostar, utbudet av belgiska chokladpraliner (som jag tyvärr upptäckte bara ett par år innan jag flyttade…), främst Leonidas och Namur.

Men också en liten bagatell som jag varken trodde att jag skulle sakna, eller anade att det skulle bli svårt att få tag i. Att det i det pizzaälskande landet Sverige inte går att köpa stark olivolja i matbutiken, det förvånade mig när jag väl började leta. Det lilla lyftet som varje pizza kan behöva som inte är alldeles, alldeles perfekt som den är (vilket mycket få pizzor är)… Men tack och lov för ”nätet”, där hittar man!

Saluhall.se hittade jag min olivolja, jag hittade min favoritost Old Amsterdam – som jag också letat efter – och jag hittade riktiga chokladtryfflar, sådana som varken är geggiga eller har ett skal av choklad. Nej, riktiga chokladtryfflar håller ihop och är bara täckta av finaste kakao. Så nu vet ni det. Jag hittade tyvärr inget belgiskt märke, men de här var faktiskt klart godkända.

Nu i veckan kom nämligen mitt första, och troligen inte sista, paket från ovannämnda företag. Inte min livräddare, men gott nog ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s