Odling

Även i år odlar jag lite, mest i krukor. I år övervägde starkt att skaffa pallkragar, som alla andra, men nej, det fick bli ännu ett år med krukor – och så har jag byggt ut det lilla landet på baksidan av huset. Smultronplantorna frodas där, men har nu fått sällskap av fyra jordärtskocksplantor som jag hämtade hos en kvinna i Älvängen (som jag kom i kontakt med i vintras när hon ville skänka förnödenheter till Ukraina och jag körde dem till insamlingsplatsen).

Jag satte även ut ett par förodlade persiljeplantor, plus en timjan och en oregano (de senare fick jag också av kvinnan i Älvängen), men en skogssnigel – jag såg den skyldige när hen mätt och belåten sniglade sig därifrån – glufsade i sig all utväxt persilja och en del av oreganon, så dem räddade jag ner i en kruka istället. Där har de tagit sig bra.

Mest odlar jag basilika, men den får stå kvar inomhus, liksom förra året. Året dessförinnan blev jag av med nästan hela basilikaodlingen till några hungriga fjärilslarver.

Jag valde att inte ha några tomatplantor i år, då jag tycker de ger för lite utdelning i förhållande till vattnandet och övriga pysslet med dem.

Däremot blir det mycket sallad! Isbergssallad och plock–sallat ger bra utdelning. Och så gör jag ett nytt försök med mina sockerärtor, som är så roliga att se växa och slingra sig runt gallret, och de gav i alla fall lite skörd förra året, innan även de blev attackerade av fjärilslarver.

Därutöver en del persilja, lite dill och gräslök. Och lite blommor; jag köper fortfarande inga färdiga prydnadsblommor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s