Midsommar

Klockan är 6 och det är 19 grader i skuggan. Då är det skönt!

Vilken otroligt vacker midsommarafton vi fick! Det kanske Sverige hade förtjänat, efter alla småkalla, blåsiga, instabila eller rent av regniga midsommar. Vilken makalös tur, bara, att vädret slår om just på midsommar. Vi hade 9 grader natten till midsommarafton, 18 grader natten till midsommardagen…

Nya terränglöpningsskor, ursköna!

Jag inledde midsommarafton med trail-löpning runt Kroksjön med Femma (Delfi slipper fortfarande, men jag funderar på att se om hon gillar trail-löpningen bättre), fram på dagen åkte jag till pappa och åt lite midsommarmat och spelade kort, och till sist gick hundarna och jag runt Kroksjön (i värmen, ja, men då tog jag bilen upp till sjön), med ett långt stopp för bad.

Både Femma och jag har inlett badsäsongen (för några dagar sedan) – och när vi väl kommer igång… Då badar vi gärna och mycket! Man kan faktiskt inte anklaga Femma för att inte ha vattenpassion, men hon råkar samtidigt ha tendens till både vattensvans och urinvägsinfektion (av det senare har hon redan dragit på sig en under försommaren, när hon började sin plask-säsong, där hon står i vattenbrynet och plaskar med tassarna, något hon gjort sedan hon var valp.

Alla som någon gång dragits med urinvägsinfektion (vilket jag har, bara två gånger i mitt liv, men det räcker för att veta) vet hur jobbigt det är och hur man gärna blir försiktig med att gå i kallt vatten, och hur man kan bli fysiskt påmind om att inte gå i kallt vatten, bara av att tänka på det. Så jag klandrar inte Femma för hennes avhållsamhet så lönge vattnet är kallt, och låter henne bestämma helt själv när badsäsongen ska börja – och sluta – för hennes del. Och nu har den alltså börjat, med besked.

Vi låg i vattnet och simmade länge och väl, alla tre, sedan satt vi på en skuggig klippa och chillade ett tag. Skuggig klippa, därför att (nästan) alla de soliga, bra klipporna var upptagna. Men det var också skönare i skuggan; det var trots allt fortfarande 29 grader ute.

Nu är det som sagt midsommardag och det verkar bli ännu en riktigt varm vacker dag. Tack, jag njuter!

Blommor gör sig bäst i naturen, där de får sprida sina frön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s