JRK:s apporteringsprov

För ungefär ett år sedan gick jag med i Jaktretrieverklubben, och har haft som plan att Femma skulle få göra deras apporteringsprov, och nu blev det av, på klubbens sista apporteringsprov för i år.

Provet gick av stapeln i närheten av Båstad, och eftersom provet inte började förrän på eftermiddagen hade jag tid att turista lite genom att köra ut till Hovs hallar och gå där med hundarna. Redan på vägen ut dit kändes det som att man var på något exotiskt ställe – så brukar det kännas för mig när jag kommer till Skåne… Det känns väldigt annorlunda, på ett bra sätt. Hit skulle jag också kunna flytta, anytime!

Hovs hallar var också fint. En del turister, bland annat nederländska dito, var där, en måndag i slutet av augusti.

Efter Hovs hallar åkte jag till Förslöv och minglade med idel nya bekantskaper före och under provet. Femma hade startnummer 4, så det blev strax vår tur att göra provet – hittills hade ingen klarat det. Upplägget var lite mer utmanande än jag hade trott, men Femma och jag fick genomföra provets alla delar – landmarkering, sök, linjetag, vattenmarkering – vilket var ett gott tecken, eftersom domaren avbröt provet för den som fallerade i någon del.

Provmarken.

Vi fick utförlig muntlig kritik av domaren direkt efter provet, och Femma blev godkänd – hon var en av tre som klarade apporteringsprovet denna eftermiddag (bilden är lånad av JRK och på bilden saknas ett godkänt ekipage).

Domare Mads Kristoffersen till höger.
På väg hem från provet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s