Kvantumserien

Under de sex senaste tisdagskvällarna har orienteringsklubben Alafors OK i samarbete med den lokala Ica-butiken anordnat en serie löpartävlingar med flera olika klasser att tävla i, allt från paprikaklassen för de allra minsta till 10,2 km för alla 16 år och äldre.

Själv valde jag att springa 5 km (för kvinnor 16 år och uppåt), och den distansen räckte gott och väl för mig i det spåret, som inkluderade många fler och brantare backar än vad jag är van att springa i.

Vår runda bestod av två varv i 2,5 km-spåret (elljusspår), och de första gångerna sprang jag runt hela första varvet, men gick upp i de värsta uppförsbackarna på det andra varvet. Målet blev att kunna springa runt båda varven, och det klarade jag den fjärde och femte gången; det är jag nöjd med, för jag fick verkligen kämpa. Redan i början av spåret kom den första ”mördarbacken” som sög kraften ur benen – och det kom strax flera…

Bild från första tillfället – senare i serien var det beckmörkt ute redan vid start.

I alla deltävlingar kom jag sist i min klass, men då var övriga medtävlande också betydligt yngre och de flesta tävlade för en orienterings- eller idrottsklubb, så har väl förmodligen tränat/sprungit gudvethurlänge. Så jag tävlade verkligen mot/med mig själv, och jag är riktigt nöjd med att jag kunde putsa tiden lite så gott som varje gång. (En gång avstod jag då jag inte var okej i kroppen.)

Så tisdagskvällarna har varit vikta åt detta, medan torsdagskvällarna – även några veckor framöver – vikts åt löparskolan, där vi oftast kör intervallträning, nu senast i… backar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s