AD70

Nu blir det reklam!

Som jag tidigare nämnt är det några få saker jag saknar med Luxemburg, och en av dem är utbudet på chokladpraliner. Namur, Oberweis, Leonidas… Varför finns de inte i Sverige???

Men i lilla Lödöse, bara 2-3 mil från där jag bor, finns sedan 2021 det lilla företaget AD70, bestående av Sofia och Joakim Asklund, som tillverkar praliner av finaste choklad, helt för hand. Joakim är pralinören som tillverkar pralinerna, medan Sofia är designern som målar dem, utformar presentaskar osv.

Eftersom de annars bara säljer sina praliner via Internet passade jag på igår när de undantagsvis hade försäljning hos en annan hantverkare. Då fick jag träffa det trevliga äkta paret bakom AD70 som verkligen brinner för sitt hantverk, och gärna berättade om de olika pralinerna. Och efter ett par smakprov var jag övertygad: ja, dessa praliner är värda sitt pris, 25:-/styck.

Pralinerna är verkligen lyxiga, vackra och fulländat goda. Dessutom som sagt handgjorda. Och goda, sa jag det?

AD70 gick till och med och vann silvermedalj i Sveriges största pralintävling, Det Stora Pralinslaget, i konkurrens med 60 andra pralintillverkare. Inte illa, för en liten verksamhet som startade 2021! Grattis och lycka till i fortsättningen!

Man kan följa AD70 på Instagram, där heter de ad70_choklad. Där ser jag att de inte bara är jämngamla med mig (70 är deras födelseår), utan att de – eller åtminstone en av dem – också har en förälder som är jämnårig med min pappa, 90 år.

Men, men, kanske någon tänker, vad hände med att sluta äta godis? Men det sa jag inte att jag skulle. Jag vill bara sluta vara beroende, sluta frossa i godis bara för att det är helg (eller jul eller påsk, eller extrapris…). Fina praliner har åtminstone inte jag råd (enligt mina prioriteringar) att frossa i, och skulle det nu vara så att jag inte kan hålla mig, utan sätter i mig den här asken i ett nafs – ja, då lär det fanimej dröja innan jag får en ny chans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s