Teknikens under

Min mobiltelefon slutade som sagt att fungera i helgen, och idag åkte jag in till en märkesverkstad mitt i stan. Tog med mig hundarna, och efter att ha lämnat ifrån mig telefonen tog vi en lång promenad på stan. Vi tog Odinsgatan, förbi gamla GP-huset (där man tidigare såg de stora pressarna genom fönstren på gatuplan), var inom centralstationen, gick över Drottningtorget, förbi Pripps gamla bryggerier, bort till gamla och nya Ullevi, vidare till Heden och Avenyn. Där åt jag lunch vid Sibyllakiosken – hundarna fick smaka pommes. Sedan ner till Trädgårdsföreningen och Nya Allén till Drottningtorget och så bort till Folkungagatan igen. Hej skoskav!

Det värsta var ändå det besked jag fick när jag fick tillbaka mobilen. Moderkortet var utbytt 😖😖😖 Moderkortet är det som styr precis allt i telefonen. Och lagrar all information.

Moderkortet. Hur kan man ens döpa en teknisk beståndsdel till det? I min telefon var det nog snarare en elak liten morsa som bodde… Alla foton som jag tagit de senaste sju månaderna, tillika de första månaderna i mitt hus (alla före/efter-bilder i de renoverade rummen) – borta. Alla sms, favoriter, anteckningar och planer i kalendern… Borta! Putz weg! Gone with the wind. Eller med moderkortet, rättare sagt.

Ja, vad ska man gör. Gråta? Skrika? Svära? Inget lär ju hjälpa, men ändå: ååååååååh, varrrrför!? Hoppas de satte in en bättre morsa nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s