Cykelpremiär

Screenshot_20200420-064619_Facebook

Igår tog jag fram cykeln, aka ”mitt bästa köp sedan jag flyttade ut på landet”. Först hade vi gått en ordentlig promenad, sedan fick Piaf gå in och vila medan Femma och Delfi fick trava bredvid cykeln. Det blev bara trav idag, och inte mer än ca 3 km, det fick räcka för säsongspremiären. Delfi har alltid älskat att springa bredvid cykeln, och även Femma föll förvånansvärt snabbt in i rutinen från förra året, dvs. att springa bredvid och i samma tempo som cykeln, både med och utan koppel. Det var bara ett par gånger under de första 100 metrarna som hon glömde bort sig och trodde att hon kunde ta sig tid att nosa lite längs vägen, men det är absolut förbjudet under cykelrundorna, eftersom vi kör på bilvägar. Och efter ett par påminnelser funkade det perfekt resten av rundan, även när vi körde/sprang förbi ett par barn på vägen. Jag tänker att vi kan göra så några månader framöver: Piaf får följa med på rundor som passar henne – och så kompletterar vi andra tre med cykeln och då funkar den första rundan som uppvärmning.

Vi hade ännu en så där fantastiskt vacker dag. Tänk om man hade behövt sitta inne i sträng karantän nu… Outhärdligt! Jag påtade ännu lite till med min hemodling, och planterade bl.a. om den förgrodda gräslöken till små krukor och persiljan som stått i små krukor ett tag fick flytta till större krukor. Jag satsar verkligen på kryddväxterna i år, och basilikan frodas i sina krukor i fönstren. I komposthögen hittade jag häromdagen förra årets kasserade gräslök som visade livskraft och fick flytta till en kruka igen med ny, fräsch jord.

Doftrankan är på väg att än en gång sprida väldoft i vardagsrummet med sina blommor, det gillar jag! Det är bara de allra tåligaste växterna som blommar om och om igen i min vård…

Vi tog ut pinnarna på ängen igår, och Piaf fick än en gång visa vad hon går för. Mamma Mia, vilka stopp den hunden har! Både på väg ut och på väg in är hennes stopp så bra att jag verkligen inte kan hitta något att klaga på – snabba är de, och utan minsta tillstymmelse till krok/dragning åt ena eller andra hållet. Hur var det nu jag tränade in stoppet med henne…???

Delfi utmanades i att gå dit jag pekar, inte dit hon tror att hon vet att hon ska… Femma utmanades i pinnträningen, men hon behöver bli säkrare på sina sid-dirrar innan jag kan skicka henne kors och tvärs. Hon utmanades också i att gå vidare, längre ut på en rak linje som hon redan hämtat på – det blev väldigt bra, och än en gång: Väldigt roligt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s