Jag har en plan

Planen är inte riktigt färdig, men den har börjat ta form, och det är bättre än tidigare, då varje försök att mejsla ut något konstruktivt i den riktningen mest slutat i att ”jag måste fråga någon” som tränar flera olika saker. Samtidigt kan man ändå inte ta efter någon annans plan – man har olika ambitioner, olika förutsättningar, olika känslor för de olika delarna i planen.

Det handlar alltså om vad vi ska träna, hur mycket och när. Ska jag fördela tiden mellan jaktträningen och lydnaden lite på känn, så lär det bli en väldigt ojämn fördelning, dvs. som hittills. Men om vi nu ska satsa lite på tävlingslydnaden och brukset också, så måste det bli förändring, och då tror jag att en plan behövs. Och för varje gång jag tänkt på hur en plan skulle kunna se ut, så har känslan för de olika alternativen blivit starkare, och på så sätt har planen ändå tagit form.

Planen är inte ristad i sten, men nu finns i alla fall en idé om hur fördelningen ska se ut. En viss dag och tid i veckan är vikt för lydnaden eftersom vi anslutit oss till en träningsgrupp, men däremellan ska det givetvis också tränas.

Igår ägnade vi oss mest åt jaktträningen, och jag provade bl.a. ett par övningar från helgens kurs. Idag blir det lydnad och spår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s