Första frosten

Hade vi gått upp och ut någon timme senare hade jag missat den, den första frosten för den här säsongen. Nu skiner solen från en molnfri himmel – det betyder också att vi har en ännu finare för-höstdag framför oss än igår, då dimman låg tung under morgontimmarna och solen bröt igenom först under eftermiddagen. Gårdagens uthängda tvätt fick hänga kvar ute över natten, den torkar nog bättre idag. Träning på brukshundklubben ska det också bli – förra veckans träning gav mersmak och helgens tävling gav verkligen inspiration.

Jag tycker mig känna en liten nytändning i träningen med den nya planen, som i stort går ut på att vi tränar ”jakt” varannan dag, och lydnad varannan dag, plus spår någon gång i veckan. Det verkar funka bra för motivationen att göra träningspassen lite effektivare. Under den dag vi vilar från jaktträning hinner jag fundera över vad jag vill träna den dag jag ”får” jaktträna. Och den dag då det är dags gäller det att träningen blir av – det går inte längre att skjuta upp till morgondagen, för då står det lydnad på programmet…

Det jag helst vill få gjort gör jag så fort som möjligt, då finns chans till ett pass till med samma sak – eller något annat.

Gårdagen blev precis enligt plan, med ett ganska kort pass på dagen, men där jag äntligen fick med en övning med fokus på närsöket – det behöver vi mer av, men när jag kör lite på känn tenderar det att glömmas bort…

När vi kom hem från pappa på kvällen gick vi ut på ängarna igen och körde ett pass till, med något helt annat. Är så väldigt nöjd nu, med att jag kan gå ut med båda i ett lugnt och städat fotgående. Femmas position har tendens att ligga lite för långt fram, men det rättas till med några – allt färre -vänstersvängar.

Idag blir det ingen apportering, mer än möjligen av en apportbock i trä…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s