Delfis tur

Träning på klubben var redan inplanerad, men det är ändå trevligt med chatten där det stäms av vilka som kommer.

På dagen tog vi ett pass lydnad hemma i trädgården. För Femmas del tränas det främst på ingång till en rak utgångsposition, som är ungefär det enda som brister i hela startklassen, men å andra sidan något som visar sig i många, om inte alla moment… Jodå, jag brukar alltid börja med att lära mina hundar utgångsposition, och även Femma har fått träna framför spegeln… Men någonstans på vägen har jag tydligen belönat och förstärkt en sned position, så den dras vi med lite nu, men inte så länge till, om jag får bestämma.

På eftermiddagen var det dags för träning på brukshundklubben, och eftersom Femma är/går in i höglöp avstod jag från att ta ut henne – dessutom var det faktiskt Delfis tur! Hon har ju klarat av sin startklass och har många roliga moment att träna på i lydnadsklass 1. Många av momenten har vi grunderna till, men de flesta är ofullständiga. Dessutom kändes det som att vi fullständigt tappat vårt fina fotgående, det som Delfi kammade hem en 10:a för på senaste tävlingen. Med hjälp av träningsgruppen fick jag kvitto på hur det såg ut ”utifrån” och det var inte riktigt så illa som jag trott, faktiskt. Ett par-tre moment till filade vi på med träningsgruppens hjälp, sedan tog vi resten på egen hand. Under den gemensamma platsliggningen körde vi klass 1-sittning i koppel tillsammans med ett annat ekipage. Löjligt, moment, kan tyckas – men det kan faktiskt vara nog så svårt att sitta en minut mitt emot föraren utan att lägga sig ner. Särskilt som Delfi i alla möjliga sammanhang uppmuntrats att lägga sig ner i passivitet… så har vi alltså fått träna på just sittningen, men det har också gett snabbt resultat.

Vi avslutade med Delfis absoluta favoritmoment, vilket såklart är det med mest fart och fläkt, dvs runda-momentet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s