Ett annat ljus

När det är så vackert väder som vi hade igår, då blir det extra tydligt att det är ett helt annat ljus nu, och en annan, ljusare blå färgskala på himlen och i vattnet. Hösten är här.

Men även hösten är generös. Igår var det så skönt ute så man ville aldrig gå in – samtidigt var det även perfekt väder för att vädra mattor och idka lite efter-löp-städning när man nu kunde ha fönster och dörrar öppna. Varje gång en av hundarna löper rullar jag ihop favoritmattorna och tar fram någon enstaka reservmatta istället, och etersom Delfi och Femma vägrar att synka sina löp blir det till att rulla ihop mattorna fyra gånger om året – lite oftare, till och med, eftersom båda dessutom löper med bara fem månaders intervall. Jaja. Man får vara glad att de i alla fall inte har särskilt knepiga löp eller skendräktigheter (ta i trä!). Men det är alltid lika skönt att efter ett löp få rulla ut mina mattor igen på nytvättade golv. Soff-plädarna kastades i tvättmaskinen, och torkade snabbt utomhus.

När det egentligen var dags för jaktträning ville inte inspirationen riktigt infinna sig – däremot blev det lite pet med lydnadsdetaljer i trädgården. Men senare gick vi även ut på ängarna för lite olika linjer där. Ja, linjer och linjer, förresten – de såg inte särskilt bra ut, faktiskt, inte för någon av hundarna. Men nu är vallen tagen på alla fält här hemma, så jag har alla möjligheter att ta tag i detta – och plötsligt kom inspirationen tillbaka med besked…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s