Blomkålssvamp

Som svampplockare är det alltid kul att utöka repertoaren med en ny svampsort, samtidigt som jag inte har något som helst behov att plocka svampar som jag inte är tvärsäker på – det finns mer än tillräckligt av de gamla vanliga sorterna. Men det är i alla fall roligt att lära sig nytt, så…

I år har jag, tack vare en bekants inlägg på Fejjan, bekantat mig med blomkålssvampen, en fascinerande skapelse. God matsvamp är den också! Och igår, under kanske sista svampplockarrundan för i år, hittade jag ett riktigt praktexemplar som fick följa med hem, tillsammans med en påse med gula kantareller och trattkantareller.

Delfi studsar runt mest hela tiden och går nu med på fullängdspromenader. Lydnadsträning har hon fått hela tiden, och vissa delar av jaktträningen har hon fått vara med på den senaste veckan, men nu körde jag först ett sök på en blöt mosse, därefter ett ordentligt dirigeringspass med båda hundarna med flera olika punkter på en stor äng. Linjer och långa höger- och vänsterslag. Äntligen är Delfi på banan igen!

I Delfis träning är jag ganska djärv, och det får mig att våga lite mer även i Femmas träning. Det blev ett väldigt roligt pass, där det mesta gick som smort, signalerna åtlyddes för det mesta och farten var god för det mesta, även hos Femma. Men framför allt hade vi en riktigt go’ känsla, passet igenom. Nästan så att flatten och matten studsade ikapp på vägen hem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s