Shame on you, Rudy

Det man sett av Rudy Giuliani på sistone har inte direkt varit smickrande, men har möjligen kunnat passera för att det ingått i hans roll som presidentens advokat, eller för att han avslöjat en fälla som gillrats för honom och därför ”spelade med” – hur trovärdigt det nu är. Men det var ändå ingenting – ingenting – mot det som kom ur hans egen mun dagen efter valet.

Där stod han, mannen som hade kunnat bli ihågkommen för att han som NYC:s borgmästare 1994-2001 gav polisen de resurser som krävdes för att rensa upp på Manhattan och göra i stort sett hela staden till ett så mycket säkrare ställe att vistas på. Jag såg skillnaden, då jag var där 1984, 1991, 1999, 2005 och 2011, och är det något jag uppskattar så är det att kunna känna mig trygg. I Miami 1999 kände jag mig absolut inte trygg, inte heller i Los Angeles eller San Fransisco. Det var rena lättnaden när jag kom till NYC och det kändes säkert. Annars hade jag inte rest tillbaka de två senaste gångerna, och förmodligen inte sett staden som min absoluta favoritstad under flera år. Rudy Giuliani sågs av många som den som åstadkom detta, och han hade kunnat bli ihågkommen för just det.

Men nej, istället kommer Rudy Giuliani att bli ihågkommen för sitt häpnadsväckande uttalande dagen efter valet, där han anklagar valsystemet i Philadelphia och runt om i USA för att vara bedrägligt.

This is among one of the most anti-democratic things I’ve ever seen or encountered.” V e r k l i g e n??

Han menade att ”man” redan visste att det inte går att lita på poströster, och att det i synnerhet gällde dem som nu räknades för fullt i Philadelphia. (Det hade givetvis ingenting att göra med att Trump vid tidpunkten hade en knapp ledning och att det sedan tidigare är känt att det i första hand är demokrater som poströstar.) Giuliani menar att poströsterna inte ens ska räknas.

They could be from Mars, as far as we’re concerned.” ”Joe Biden could have voted 50 times, as far as we know, or 5 000 times”. Så säger en man som inte bryr sig ett enda dugg om följderna, inte heller sitt lands säkerhet, och det är för sorgligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s