Äras den som äras bör

När jag vaknade i morse låg hundarna bredvid mig på det sätt som är min absoluta favorit: Femma låg raklång längs min vänstra sida – dock inte under täcket som hon brukar – och Delfi låg tvärs över mig, med skuldra och huvud uppe på min mage. Då mår jag!

Vädret idag lämnar däremot en del övrigt att önska. Regn och blåst – inte min cup of tea, direkt. Men bara det inte blåser storm så ska vi åtminstone ut på en långrunda. Vi tog den längre varianten runt Kroksjön igår, dvs vi gick ända hemifrån, och det blir nog en repris idag. På ett ställe där man redan innan fick hålla tungan rätt i mun för att ta sig nerför (eller uppför, beroende på vilket håll man väljer…) en smal stig i en brant slänt, så hade det blåst ner ett litet träd i någon av förra säsongens stormar, så man fick hålla på och klättra och trixa lite… tills någon tog bort det nu i somras. Nu när det blåste 9-10 m/s senast så har ytterligare ett träd blåst ner just där och lagt sig tvärs över stigen. Så nu får man fundera på om det är klättring, gå runt, krypa eller kanske dansa limbo som är bästa taktiken. Det är som sagt lutning också, och jag har hittills valt att krypa under.

Lite kul är det att se hundarnas val på ett annat ställe där det sedan några månader tillbaka ligger ett träd tvärs över stigen. Både Femma och Delfi har tidigare spontant valt att gå under det trädet. Ibland har jag stannat och använt trädet som hopphinder för lite träning, men när de passerade själva gick de oftast under. För dem är höjden sådan att det är lätt för dem att gå under, så det sparar väl energi. (Piaf gick runt.) Nu den senaste tiden har de ändrat taktik, och båda två skuttar över trädstammen, även när de väljer helt själva. Kul, tycker jag, och funderar lite över om Femma tar efter Delfi, som är i bättre form nu än på länge.

Bra städväder är det i alla fall… och alldeles perfekt väder för lydnadsträning i garaget. Inspirationen flödar efter att sett supergenerösa och duktiga Game on puppy-Jessicas inlägg på Facebook, där hon visar upp hur hon cirkeltränar sin Cråka. Hon och Cråkas apporteringsskola inspirerade ju även till ett par av de motivationsverktyg som jag använt för Femma på sistone, med gott resultat. Äras den som äras bör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s