Stärkta!

Inte heller idag var det synd om oss… när vi åkte iväg redan på förmiddagen för träning hos Anna-Lena Wendt. Först drillades Delfi och jag i fotgåendet och allt det andra som händer runt mina fötter – jag har redan tidigare sett Anna-Lenas träning i detta och egentligen har jag länge vetat att just den träningen är precis vad vi skulle behöva… Bättre sent än aldrig, får vi väl säga…! Flera av våra inarbetade verktyg kommer väl till pass och det roliga är att Anna-Lena ser precis vilka verktyg jag jobbar med (även när jag nästan inte tänker på det längre) och ser hur tajmingen funkar, vad jag kan utnyttja mer och mindre osv. Summan av det passet var i alla fall att det inte verkar helt omöjligt att få ordning på detta, inte ens för en ”inte helt purung” het flatte… Riktigt pepp är jag!

Strax därefter var det dags för WT-kurs, där jag anmält Femma till öppen klass, mest för att kika lite var vi står i träningen inför den klassen. Det svåraste med den klassen är ju att man ska kunna skicka hunden på blinds, och det känns väl inte riktigt som att vi är där än, men jag ville ändå se vad som funkar och inte, och samtidigt få tips av Anna-Lena som ”ser allt” och vet precis vad som efterfrågas på WT:n (och andra prov, för den delen).

Vi fick dubbelmarkering, walkup i par, enkelmarkering i kombination med blinds (den första körde vi som memory, men de andra två gjorde Femma på riktigt) och skick på en drive. Väldigt bra upplägg på alla stationer och det mesta gick riktigt bra, bortsett från en enkelmarkering som gick snett, och som jag försökte dirigera rätt trots att 1) jag inte hade full koll på var apporten låg och 2) Femma inte såg mig bakom en massa träd (…). Ridå. Men i övrigt är jag supernöjd, speciellt med Femma, som verkligen var alert, arbetsglad, samarbetsvillig och fokuserad. Men framför allt överraskade hon matte med sina raka linjer mot blinds. Inga jättesvåra linjer, ska medges, men ändå. Det där får vi gå ut och testa mer på träning! Och så behöver jag bli tydligare med hur jag vill ha mina avlämningar m.m. Det var mycket stärkande med denna träning – och det bästa är att vi har ett till tillfälle inbokat innan vi tar jullov…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s