Försöker förstå

Nu är Fredrik Reinfeldt knappast neutral, utan klart uttalat pro-Biden, men han ger utöver sin bild av de båda presidentkandidaterna en överblick över USA:s politiska historia sedan konstitutionen antogs 1787 och en hyfsad bild av de olika delstaternas röstningsmönster. Han berättar hur valsystemet fungerar, hur rösträtten utvecklats och hur dess begränsningar utnyttjas än idag. Han redogör för de två idag aktuella partiernas historia och innebörden av gerrymandering och hur det utnyttjas för att förbättra ett partis vinstchanser i de olika valkretsarna. Så boken är intressant, även för den som kanske inte gillar att Reinfeldt faktiskt förutspådde att Joe Biden skulle bli USA:s 46:e president.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s