The proof of the pudding

is in the eating, säger engelsmännen. På tyska säger man probieren geht über studieren, på svenska blir det ungefär att vissa saker kan man inte läsa sig till, utan man måste prova för att veta.

Nu tycker inte jag man ska låta bli att försöka läsa sig till saker, heller… Jag vill aldrig sluta att lära, utvecklas, försöka förstå, gå framåt. Särskilt, såklart, inom det som ligger mig närmast om hjärtat (ni vet vad…). Jag vill läsa, titta och prova (i vissa fall). Här är de senaste tillskotten i bokhyllan – en av dem levererades hem till min brevlåda i morse – inte illa en lördags morgon ute i Tjottahejti…

Men! Nu var det inte vad detta inlägg skulle handla om, utan väldigt simpelt att jag till slut fallit för marknadsföringen av Nutrolin skin and coat. Jag var mycket mer nöjd med – och fick beröm för – mina hundars blanka pälsar tidigare när de fick ett annat foder. Inte vet jag vad Royal Canin innehöll som inte de nuvarande har… mer än en massa majs…? Nu aktar jag mig j-igt noga för att byta foder igen efter att Delfis allergi kickade igång efter en fånig nyck jag fick för några år sedan… Därför har jag länge varit sugen att prova något tillskott istället.

Hundarna har också något torra trampdynor, och det skulle vara spännande att se om den här oljan hjälper mot det. Så väldigt många verkar nöjda med oljan, även om jag kan undra om det är fejk-konton som är så angelägna om att uttrycka sin eufori över denna produkt, eller om det verkligen är så bra. Så jag provar, helt enkelt.

Jag köpte genast den stora flaskan, och båda hundarna ska få den dagligen tills den är slut, sedan utvärderar vi. Flaskan kostar förvisso runt 550:-, men de har fått sin dagliga dos i snart en månad, och det är mycket kvar. Var det en extra utgift helt i onödan, eller har den verkligen effekt?

För egen del äter jag chiafrö-pudding nästan dagligen sedan några veckor tillbaka. Jag åt chia-pudding för första gången i London, när jag utforskade det suveräna kall-mat-utbudet, men sedan har det inte blivit av att köpa dessa frön och tillreda dem. Puddingen ska ju stå och dra flera timmar, sådant brukar avskräcka mig… Men så fick jag i alla fall för mig att prova, och tja, det smakar ju inte mycket i sig, men jag gillar verkligen konsistensen och så är det ju alltid gott med färsk frukt till… Ett superfrö sägs det vara, med en massa omega 3, fibrer och protein.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s