Morgongympa

Nu börjar det likna något, tänkte jag, medan snövallarna växte sig allt högre denna morgon. Det kom närmare 10 cm fluffig snö i natt, och jag missar ju inte ett tillfälle att gå ut och skotta… I Lux bodde jag i ett flerfamiljshus där vi delade på sådant som snöskottning – så jag skyndade mig alltid ut med skyffeln (de få gånger det nu snöade tillräckligt…), innan någon annan hann ut – och framför allt innan ”hustomten” hann ut och saltade istället för att skotta… Numera får jag sköta all skottning själv, jippie… De gånger det kommer riktigt mycket kan jag såklart välja att bara skotta de allra nödvändigaste ytorna, men oftast tar jag allt jag kan. När Femma var liten valp skottade jag till och med gräsmattan…

Medan jag skottade (hundarna valde tidigt att gå in och vänta på sin frukost) tänkte jag på min reaktion häromdagen när dagens träning ställdes in med tanke på väderprognosen och snön som skulle komma. Min reaktion var ungefär som barnet som får sitt hett efterlängtade besök till nöjesparken inställt på grund av att farmor är sjuk. Barnet tänker på karusellerna och undrar om farmor verkligen är sjuk… Och dagens organiserade träning var verkligen efterlängtad, men med facit i hand ser jag ju också att det var helt rätt att ställa in. Det snöar fortfarande, så jag lär få ge mig ut och skotta igen, ”buhu”…

Femma och jag hade ett riktigt bra träningspass igår, ute på de snöiga fälten. Snön var fortfarande lös och pudrig och vi har ingen skare överhuvudtaget. Jag tycker mig märka att hon taggar till lite på blinda apporter, bara jag hittar exakt den rätta svårighetsnivån för henne. Lagom (o)synligt, lagom långt, rätt typ av störning. Delfi får inte träna så mycket i snön, då hon började halta efter vårt senaste träningspass i snön och fick vila några dagar efter det – det gillar ingen av oss, så jag drar in på det som verkar tuffast för hennes leder.

Denna morgon ser jag på gårdagens utfrågning med Joe Biden och riktigt njuter av hur han bemöter frågeställarna – demokrater och republikaner – och ger dem ordentliga, relevanta, välformulerade svar. Visst fransar han ut i kanten, men det visar bara hur engagerad han är, han har verkligen något att säga i alla frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s