Femmas cup of tea

Igår hade jag ett litet ärende till Floda, så jag tog med hundarna för en promenad i området runt Nääs slott – jag hade faktiskt aldrig gått just där förut. När jag går från Floda till Nääs – och tillbaka – gör jag sällan några större omvägar, men idag tog jag ju bilen hela vägen dit, så…

Därefter tog vi ett träningspass på ängarna.

Jag gick iväg själv och lade ut ett upplägg utan hundarna. Innan jag lämnade dem i bilen hängde jag till och med för buren med handdukar – inget fusk här, inte!

Sedan gick vi runt fältet tillsammans och betade av linjerna, som i slutändan blev åtta till antalet, och utöver det fick Femma åtta markeringar, mestadels i form av dubbelmarkeringar, medan Delfi fick hälften så många markeringar för att spara hennes leder. Faktum är att jag hade lite ångest efter detta träningspass – felsökarglasögonen åkte verkligen på när hundarna hoppade ur bilen hemmavid, under resten av eftermiddagen och kvällen och även när vi gick upp i morse. Snälla rara, måtte hon inte bli halt igen. Herregud, varför skickade jag henne på så många linjer

Men kul hade vi, känslan var grym och hundarna duktiga.

Det bästa var såklart att Delfi kunde vara med på träningen, men det var också underbart att köra Femma på linje efter linje, med eller utan störningsmarkeringar, och hon hade en bra känsla hela passet igenom. Jag tror minsann att jag hittat hennes Cup of Tea.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s