Hårda spår

Igår var vi på en kurs som skulle ha varit årets första för Femmas del, men sedan kom vintern emellan, plus att Monica Henriksson ansträngde sig för att hitta ett nytt datum som passade samtliga deltagare, vilket jag tycker är schysst. Alltså blev det en kurs i april och inte i januari.

Jag hade verkligen sett fram emot just denna kurs, och den blev minst lika bra som väntat. Hårda spår innebär att hunden ska spåra (personspår) på underlag som inte har någon vegetation; asfalt, grus, betong, kala klippor etc. Hunden måste jobba koncentrerat med sitt lilla expertverktyg nosen, i stället för att använda benen… Jag har länge velat prova på denna typ av hundarbete – och ville absolut lära mig det av Monica, som som vanligt var generös med sin expertis och gav oss individanpassade råd.

Lite ovanlig miljö för hundträning…

Det här var helt och hållet Femmas kurs, men jag kommer definitivt att träna detta med Delfi också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s