I väntans tider

De är ovanligt många nu, hjortarna som håller till på fälten utanför mitt hus. Som häromkvällen:

En granne räknade dem till 30, en annan granne som är med i jaktlaget berättade att hjortarna brukar bilda större grupper på våren, för att sedan dela upp sig i mindre grupper igen när de ska få sina småttingar.

De senast inflyttade grannarna har två fina katter som brukar följa med dem ut på promenad, det ser jättegulligt ut. Och jag tar givetvis chansen när jag ser dem, att anti-katt-jakt-träna mina hundar. Katt-jakt har alltid varit det absolut svåraste att låta bli för mina hundar. Nu är det Delfi som är mest sugen, men det blir sakta bättre nu när vi fått tillfälle att träna på så coola katter. Femma är A-barnet som igår kom runt en buske och fick syn på katterna på vägen, tillsammans med sin tvåbenta familj – Femma stannade till och öronen åkte högt upp på skallen, sedan skvallrade hon: Katt! Ja, det har du rätt i, kom så går vi och äter lite godis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s