Fina Floda

Det var ett tag sedan sist! Senaste gången vi gick runt (en del av) Sävelången surade jag lite över hur söligt det var på vissa av gångvägarna runt sjön, och tänkte att vi kommer nog inte tillbaka förrän det antingen frusit eller torkat upp lite… Sedan kom Delfis hälta emellan, så vi har inte gått den 8 km långa promenaden – förrän igår.

Men allt finns ju kvar och väntar på oss. Det mysiga stationsområdet med krogarna, stigen mellan sjön och tågspåret, förbi badplatsen där man (inte) lärde sig simma, över spångarna i den lummiga viken, förbi gröna hagar vid Nääs, över den vackra bron som går över Sävelångens smala passage, via ännu fler hagar som sträcker sig ända till Hyltorna med de tjusiga villorna i sluttningen mot sjön och de otaliga små båtbryggorna längs strandpromenaden tillbaka till Floda centrum och över Sävespången som går över forsen till stationen igen.

Vad jag gillar den rundan! Och vad jag gillar Floda-borna! Och hundarna fick många fina och lyckade hundmöten, det är bra för lantis-hundarna…

Det var så härligt väder också, och tidsmässigt blev det helt perfekt med en paus på Nääs konsthantverkscafé för en liten, men naggande god lunchsmörgås, ett glas jordgubbssaft – och min absoluta favoritglass av alla, POP74… Bara det att jag kände mig tillräckligt trygg att sätta fast mina hundar i en buske och be en random människa vid ett bord att hålla koll på dem medan jag gick in och handlade. Bara det! Floda gör mig gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s